Неділя, 19 Травня

У Києві відкрито Центр правового захисту для допомоги духовенству та вірним УПЦ

У Києві відкрито Центр правового захисту для допомоги духовенству та вірним УПЦ

16 січня 2023 року у Києві розпочав роботу Центр правового захисту, який буде надавати безкоштовні консультації вірянам, священнослужителям та організаціям Української Православної Церкви. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив протоієрей Микита Чекман, який також веде активну адвокатську практику.

Адвокати пояснюють необхідність надання правової допомоги недостатньою обізнаністю громадян, що призводить до фактів порушень фундаментальних прав і свобод людини, зокрема права на свободу віросповідання. “Нажаль, посадові особи органів державної влади часто нехтують правами людини, а громадяни через нерозуміння, куди звернутися за допомогою, просто не можуть протидіяти свавіллю та беззаконню”, – зазначає священник.

Як повідомляється у дописі, правова допомога буде надаватися за широким спектром питань: захоплення храмів, незаконна перереєстрація релігійних громад, обмеження в праві на навчання, працю, як наслідок – звільнення чи виключення з закладу освіти через релігійні переконання, кримінальне переслідування, допомога військовослужбовцям та особисті питання громадян.

Центр розміщується за дресою: м. Київ, вул. Лаврська, 16, каб. 304 (бізнес-центр “Лаврський”). Графік роботи: понеділок – п’ятниця з 16:00 по 19:00.

Контактний номер телефону: +380 (96) 9412101 (працює в часи роботи Центру).